Ik vroeg mijn groep deelnemers of ze wilden meewerken aan mijn vraag “wat is nodig voor planeet aarde”. Iedereen was nieuwsgierig en even later stonden er representant voor De Mens en De Wereld in het midden van de kamer. Mijn gevoel als opsteller zei me om met deze twee te starten. De Wereld voelde zich niet compleet in de zin dat deze elementen miste en ik legde vloerankers voor De Zon, De Maan, De Sterren, De Zeeën en Aarde neer. Zodra deze werden neergelegd resoneerde De Mens door zich af te wenden. Maar er bleef een deel verbonden en ik besloot om De Bewuste Mens en De Onbewuste Mens in het veld te brengen. Er ontstond een zeer interessante dialoog tussen deze twee. In eerste instantie was De Bewuste Mens erg boos op de Onbewuste Mens omdat deze De Wereld kapot maakte. De Bewuste Mens wilde eigenlijk dat deze Onbewuste Mens van De Wereld verdween. Maar met deze boosheid werd niets bereikt.

De Wereld en De Mens verloren ook het overzicht over al die elementen die om De Wereld heen lagen en overal ontstond onrust en chaos. Er ontstond meer rust en overzicht toen ieder element een ” bewaker” kreeg. Op ieder element plaatste ik een attribuut dat de verantwoordelijke, de bewaker representeerde. Nu had ieder element een verantwoordelijk persoon c.q. orgaan en die hield zich ook alleen met zijn / haar eigen element bezig. Wat een rust in het veld gaf dat. De Bewuste Mens kon nu ook zonder boosheid De Onbewuste Mens zien en zag dat deze nu ook eenmaal op De Wereld hoorde. De Bewuste Mens kon nu ook De Onbewuste Mens accepteren en wilde ook helemaal niet dat deze van De Wereld verdween.

De opstelling was ten einde en we waren allemaal geraakt. Natuurlijk zijn bijv. Trump, Boris Jonhson, Shell, etc. waarschijnlijk elementen die in onze ogen de wereld niet beter maken, maar ze horen er wel bij. Door acceptatie en liefde zou de Bewuste Mens deze moeten omarmen waardoor ook de polarisatie verdwijnt