gezin opstelling

Wanneer je in je gezin onrust, conflicten of problemen ervaart, is het  niet altijd even duidelijk waar dat nou echt vandaan komt. Op een diepere laag krijg je daarin inzicht.

Het is ook interessant om te ervaren hoe de gezinsleden nu echt tegenover elkaar staan. Waar zijn de bondjes, schuringen, vermijdingen, etc.

De gezin opstelling bestaat uit 2 delen. Als eerste legt ieder aanwezig gezinslid met vloerankers (gekleurde matjes) het gezin neer zoals hij / zij dat ziet. Er ontstaan dus meerdere Tableau Vivants (opstellingen) en zowel ik, als de gezinsleden zelf, gaan op de matjes staan om te ervaren welke informatie over het systeem aanwezig is.

Met het laatste Tableau Vivant gaan we verder aan het werk. Ik geef weer wat ik voel als ik op de vloerankers sta en al spelenderwijs laat ik gezinsleden voelen en ervaren wat er is en wat er gebeurt.

Door een gezin opstelling worden interactiepatronen in je gezin inzichtelijk gemaakt en wordt de dynamiek blootgelegd. Het wordt duidelijk welke plek iemand inneemt en of deze plek hem/haar ook past en dient. Door deze bewustwording komt er een energieverschuiving op gang, zodat er meer rust in het systeem komt.

locatie

De locatie spreken we onderling af. Het kan in mijn vakantiehuis in Hagestein dan wel in een mooie, geschikte ruimte (lijkt wel een museum) in Amsterdam, of in een door jou geregelde ruimte. Hagestein heeft mijn voorkeur,  want dit is  een  zeer geschikte en prachtige locatie aan een meer vlakbij Vianen. Deze rustgevende omgeving werkt mee aan de gezin opstelling.

We spreken samen een geschikt tijdstip af. De totale tijdsduur is ongeveer 2 tot 2,5 uur. Eigenlijk krijgt ieder gezinslid een soort “prive sessie” en een eigen boodschap cq leerpunt mee.

De kosten zijn € 140,=

Adres Hagestein: Camping Everstein, Lekdijk 34, 4124 KC, huisje 39

Adres Amsterdam: Lange Leidsedwarstraat  143, 1017 NK

“ Nu zie ik pas echt waarom mijn kinderen zo jaloers op elkaar zijn “

” Nu begrijp ik waarom mijn kind zich soms ongewenst voelt “

” Nu zie ik het verband tussen mijn te vroeg gestorven moeder en de rol van mijn dochter “