familieopstelling

We zijn ons meestal niet bewust van wat de invloed is van onze familie en voorouders op ons dagelijkse leven. Soms zijn deze invloeden zo sterk, dat ze verandering van gedrag of het bereiken van doelen belemmeren. Tijdens een opstelling wordt inzichtelijk welke invloeden voor blokkades in je huidige leven zorgen.

Het is een eer voor mij om een opstelling te begeleiden. Het energetisch wetende veld opent zich ook voor mij en “stuurt” mij naar de interventies die op dat moment nodig zijn.

Voorafgaand aan de opstelling maken we jouw vraag zo duidelijk mogelijk zodat jij te zien krijgt wat je wilt en moet zien. Hierdoor komt er informatie in jouw bewustzijn waardoor er kwartjes gaan vallen. Dit proces kan lang doorgaan. Er vinden energie shifts plaats en het kan zijn dat er bij familieleden die je hebt opgesteld ook veranderingen plaatsvinden.

In een familie opstelling kunnen lasten worden teruggegeven, verbindingen kunnen zichtbaar worden gemaakt, het geven en nemen kan weer in balans worden gebracht en voor iedereen is er een plek. Wanneer de opstelling zich daarvoor leent (en dat is meestal wel het geval) , halen we aan het einde alle teruggeven lasten uit het veld zodat ze niet weer energie krijgen en voortleven.

Wanneer je (weer) goed op je plek staat in je familie systeem, gaat de energie ook weer stromen.

individuele familie opstelling

Een familie opstelling kan ook individueel plaatsvinden. Ik werk dan met vloerankers (matjes) in plaats van representanten. Ik ga op deze matjes staan en geef aan wat het wetende veld laat zien. Vervolgens laat ik jou dan plaatsnemen op je eigen matje. Het levert dezelfde inzichten op als een familie opstelling met representanten. Ikzelf representeer diverse personen,

Sommigen prefereren de 1 op 1 methode boven de familieopstellingen in een groep, omdat er dan geen anderen bij zijn en er dan optimale aandacht is voor het eigen proces. Anderen prefereren juist een familie opstelling met representanten, omdat er dan groep energie is en een representant altijd in positie is en bij een individuele familie opstelling wissel ik (als begeleider) continu van rol.

De individuele opstelling is in mijn praktijk, maar kan ook bij jou thuis plaatsvinden. Dit is  € 15,= a  € 30,= extra, afhankelijk van de afstand (benzine kosten en tijdinvestering).

Individuele opstellingen zijn op ieder moment  te boeken.

opstellingen coach traject

Dit traject bestaat uit 2 opstellingen en meerdere coaching gesprekken (minimaal 2, maximaal 4) in mijn praktijk en hierbij coach ik je om de opgedane inzichten uit jouw opstellingen in jouw leven optimaal te integreren. Het aantal nagesprekken heeft geen invloed op de prijs.

Voor sommigen is 1 opstelling genoeg om inzichten goed te integreren en hierbij is het (gratis) telefonische nagesprek ook zeer nuttig. Maar voor anderen is het juist fijn om middels meerdere opstellingen en live nagesprekken gecoacht te worden.

kosten

 • Vraagsteller € 110, =
 • Representant bij een groep opstelling € 18 ,=
 • 5 strippenkaart voor een representant € 75 ,=
 • Coaching traject (2 opstellingen + nagesprekken) € 270,=
 • Nazorg gesprek met soms een mini opstelling € 60, =

De prijs voor een vraagsteller  (€ 110) is inclusief een telefonische intake en  telefonische nazorg. Een week na de opstelling app of mail ik of je behoefte hebt aan een nazorggesprek. In het nazorggesprek blikken we samen terug op de opstelling en bespreken we de inzichten. 

Een vraagsteller mag gratis een representant meenemen. En een representant die een nieuwe representant meebrengt, betaald € 10,= voor hem of haar.

Vanaf 1 juli 2024 worden alle prijzen (behalve die van representant) met ongeveer 10 % verhoogd.

Geld is energie en ik wil graag dat iedereen dit krachtige, helende werk mag meemaken. Wanneer je minder kan betalen is dat goed (geen uitleg nodig). Vraag gewoon om de korting waarvan je voelt dat die bij je hoort. Ook is betaling in termijnen mogelijk. Heb je een uitkering, dan betaal je € 85,=.

TRUST = To Rely Upon the Source Totaly

Locatie en data familie opstellingen in een groep

Er zijn 2 workshops familieopstellingen per maand. Iedere 1e zaterdag van de maand in Buurtsalon Jeltje 13.00 – 17.30 een grote opstelling (maximaal 16 mensen) en iedere 3e zondag van de maand een kleine opstelling in Praktijk de Spiegel 13.00-17.30  (maximaal 10 mensen).

 • Zaterdag 1 juni – Buurtsalon Jeltje
 • Zaterdag 15 juni – Praktijk de Spiegel (ivm vaderdag op zaterdag)

Juli & augustus zomerstop

 • Zondag 8 september – Buurtsalon Jeltje  (ipv zaterdag)
 • Zaterdag 21 september – Praktijk de Spiegel (ipv zondag)
 • Zaterdag 5 oktober – Buurtsalon Jeltje
 • Zondag 20 oktober – Praktijk de Spiegel
 • Zaterdag 2 november – Buurtsalon Jeltje
 • Zondag 17 november – Praktijk de Spiegel
 • Zaterdag 7 december – Buurtsalon Jeltje
 • Zondag 22 december – Praktijk de Spiegel

De workshops zijn van 13.00 tot 17.30. Inloop 12.45

Noot: mensen > 1.90 m kunnen beter bij Buurtsalon Jeltje boeken, vanwege het lage plafond bij Praktijk de Spiegel

 

Vacature

Vanaf september 2024 zoek ik per keer iemand die mij wil assisteren bij de workshops Familie opstellingen . Op de 1e zaterdag van de maand tijdens een grote groep opstelling bij Buurtsalon Jeltje. En op de 3e zondag van de maand bij de kleine groep opstelling in Praktijk de Spiegel. Mijn vaste assistent is niet meer altijd 2 keer per maand beschikbaar. Hij zal nog wel af en toe deelnemen als representant.

Verwachtingen

 • Je bent eerder aanwezig om de ruimte in orde te maken; stoelen neerzetten, kaarsjes aan, versnaperingen neerzetten en koffie en thee voorbereiden.
 • Je verwelkomt de deelnemers en schenkt thee of koffie in
 • Je geeft indien nodig aandacht aan de deelnemers
 • Je verzorgt  eventueel de meditatie. Dit kan naar eigen inzicht
 • Je blijft na afloop om het nodige op te ruimen. Dit geldt alleen bij Buurtsalon Jeltje.
 • Je bent bij de opstellingen in Praktijk de Spiegel een kwartier eerder aanwezig. Hier hoeft namelijk niet veel voorbereid te worden. Bij de opstellingen in Buurtsalon Jeltje ben je drie kwartier eerder aanwezig, omdat de tafels en stoelen verplaatst moeten worden.

Tegenprestatie

 • Je kunt kosteloos representeren
 • Je leert meer over groepsprocessen en ik spreek ook graag de workshops met je na.  Assisteren is fijn voor je spirituele groei.
 • Ik geef je na afloop een presentje (attentie of kleine financiële vergoeding)

Spreekt dit je aan? Neem contact op met Jeroen.

 

“ Nu pas zie ik mijn eigen aandeel in de kille relatie met mijn vader “

” Nu weet ik welke stap ik kan nemen om mijn trauma echt te gaan verwerken “

” Nu besef ik mij waarom mijn moeder nooit meer heeft kunnen geven “

gezinopstelling

Wanneer je in je gezin onrust, conflicten of problemen ervaart, is het  niet altijd even duidelijk waar dat nou echt vandaan komt. Op een diepere laag krijg je daarin inzicht. Het is inzicht gevend om te ervaren hoe de gezinsleden nu echt tegenover elkaar staan.

De gezin opstelling bestaat uit 2 delen. Als eerste legt ieder aanwezig gezinslid met vloerankers (gekleurde matjes) het gezin neer zoals hij / zij dat ziet. Er ontstaan dus meerdere Tableau Vivants (opstellingen). Ikzelf en de gezinsleden  gaan op ieder Tableau Vivant staan om te ervaren welke informatie over het systeem aanwezig is.

Met het laatste Tableau Vivant gaan we verder om interacties uit te werken. Deze is van het  jongste gezinslid omdat hij /zij voor de laatste ordening heeft gezorgd. In deze fase gaan we op zoek naar bijvoorbeeld gemeenschappelijke thema’s, naar bondjes, naar irritaties, geheimen, etc. en al spelenderwijs laat ik gezinsleden voelen en ervaren wat er is en wat er gebeurt.

Door een gezin opstelling worden interactiepatronen in je gezin inzichtelijk gemaakt en wordt de dynamiek blootgelegd. Het wordt duidelijk welke plek iemand inneemt en of deze plek hem/haar ook past en dient. Door deze bewustwording komt er een energieverschuiving op gang, zodat er meer rust in het systeem komt. Het mooie is ook dat ieder gezinslid eigen inzicht punten meekrijgt en dus vinden er diverse prive sessies plaatst.

Wanneer gezinsleden (weer) op hun juiste plek staan in het gezin, gaat de energie ook weer stromen.

locatie

De gezin opstelling is in mijn praktijk aan de Spiegelgracht 36, maar het kan ook bij jou thuis plaatsvinden. Het kan in een door jouw geregelde ruimte of in mijn vakantie huis aan het meer bij Vianen. De totale tijdsduur is ongeveer 2 a 3 uur.

De kosten zijn € 180,= in mijn praktijk en € 190,= elders

Geld is energie en ik wil graag dat iedereen dit krachtige, helende werk mag meemaken. Wanneer je minder kan betalen is dat goed (geen uitleg nodig). Vraag gewoon om de korting waarvan je voelt dat die bij je hoort.

TRUST = To Rely Upon the Source Totaly

“ Nu snap ik waarom mijn kinderen zo jaloers zijn op elkaar “

” Als ouders zien we nu welke stappen we kunnen nemen om onze kinderen meer rust te geven “

” Ik had nooit gedacht dat mijn slechte relatie met mijn eigen ouders zo’n impact heeft op ons gezin “