Ik heb al weken last van een ontstoken voet. Vooral de nachten zijn vreselijk, met veel pijnen. Ik gebruik pijnstillers, ontstekingsremmers en ga regelmatig naar de fysio en acupunctuur. Ik wilde middels een Opstelling inzicht de emotionele cq spirituele betekenis van mijn ontstoken voet.

Ikzelf, mijn voet en een matje (werd voorlopig “blinde vlek” genoemd) werden opgesteld. Ikzelf zat gespannen en vol verwachting langs de kant te kijken. Mijn representant gaf aan dat hij zich niet compleet voelde en niet wist wat. De representant van mijn voet reageerde hierop door zeer teruggetrokken en verdrietig te kijken. Hij gaf aan zich verlaten te voelen en wilde er graag bij horen, maar iets blokkeerde. Mijn voet maakte contact met het matje en gaf aan dat dat “woede” was. Toen mijn voet werkelijk verbinding maakt e met dit matje, sloeg de energie om in agressie en het matje werd met een gigantische kracht weggetrapt door de representant “Voet” vergezeld met de woorden “dat wil ik niet meer voelen”.. Op dat moment voelde ik ook een gigantische kracht in mijn voet.

Degene die mij representeerde gaf aan dat hij zich een 4 jarig jongetje voelde. Op die leeftijd zijn mijn ouders gescheiden en de opstelling begeleider legde 2 matjes voor mijn ouders neer. Het werd duidelijk ik op die leeftijd vreselijk boos was op mijn vader die mij (in mijn ogen) in de steek liet. Deze boosheid heb ik als 4 jarig jongetje ook met een gigantische kracht weggetrapt en de woorden ” dat wil ik niet meer voelen” klonken nu ook in de opstelling.

De volgende dag heb ik mijn vader gebeld en het verloop van deze opstelling verteld. Het emotioneerde ons beiden. Het laatste jaar was onze relatie enigszins verslechterd en minder intensief en oprecht als voorheen. Nu zag ik dat mijn boosheid aangaande de scheiding hierin heeft meegespeeld.

Bedankt voor deze mooie opstelling,